Tuesday, December 28, 2010

Sem baru & Semangat baru....

SALAM...
fuh3~~~ lap lantai kat blog jap, dah lama bersawang en. blog nie dekat sebulan rasanya saya tak singgah di sini sebab teramat syok dengan cuti.

ANUAL CAMP ST. JOHN AMBULANS 10/11.... dah tamat. thanks 2 all members, thanks 4 my AT gang wani & bim ling.. thanks 2 grup 3. seksa dan sengsara, itu je mampu saya cakap.

CUTI atau BREAK.... thanks to my pamily that make my holiday live! wonderful ! enjoy it and miss all of them... swim, skate, climb, shopping, movie, makang, tv...and so on... gonna miss IJN... luv3~

RESULT.... teruk gilerrrrr.... seumur hidup, inilah yg terteruk.. salah diri sendiri!

pah2.. malas dah nk bagi taw, sbb semuanya about en. S... buat senak otak je pikir pasal ni.. so tak payah pikir lagi okeh...

Saturday, November 27, 2010

andai ak bukan milikmu...

.....Dengan nama Allah yang Maha Pemurah ag Maha Penyayang...

Ya-Allah...andai Engkau pinjamkan dia hanya sekejap kepada ku, tanpa sempat diri ku ini menjadi halal untuk dia..aku redha yang Allah.. kerana aku tahu cintaMu pada kami lebih dari segala-galanya... dan biarkan lah kekosongan itu hanya diisi dengan cinta ku padaMu Ya-Allah. amin...

Monday, November 22, 2010

awesome??? U juzt waste ur time honey..


salam...

enjoy watching both harry potter movies..
goblet of fire & order of phoenix...
felt good bebehh...

belum study apa2 pun untuk BZT211... inverteb!
alahai hamba sangat malas...
masyaALLAH...
hambaMU sgt leka YA-ALLAH..

Sunday, November 21, 2010

perrghhh..

salam...

breakfast + lunch = nasik lomak + tea o beng... arrrghh, sungguh enak!
terasa mau gulim2 je kat lantai nih...ahakss, mata dah berat semacam, beb! paper ko 25 nih! study la sayang oiii...waaaaaa... malasssnyeeeee....

i wanna run from usm n back 2 my family.... seriously,

Saturday, November 20, 2010

Monday, November 15, 2010

merinduinya....

salam dan selawat buat nabi junjungan...


done for my PGT201E..thank you ALLAH,
hahahaha...usm dah start sunyi, jiran-jiran dah on da way nk balik kg masing2 n I still here,
kali pertama beraya di tempat orang..semoga ditabahkan hati, dikuatkan semangat... because my 2nd last paper on 19th..

raya Aidiladha..sy taw mak saya kecewa kerana tiada rezeki untuk menjadi tetamu ALLAH pada tahun nie.. sabar ea mak, insyaAllah ada rezeki tahun depan... manalah taw boleh kita pergi sama-sama nanti, DAN saya berharap sangat saya dapat menunaikan rukun ISLAM ke-5 ini sebelum umur saya 31 tahun..amin, permudahkan lah segala urusan hambaMu yang lemah ini
YA-ALLAH. AMINN...


JAWAB THE TAG..weeee...

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
my pamily of coss

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?
nasi tomato + tea o "beng"

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
kat umah jep, tema??? "BACK TO SCHOOL" hahaha..semua orng kene pakai bju sek...

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
tak

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sy x ada kekasih la...

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
kalu xde kekasih???


7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
novel VERSUS by HLOVATE..buku BERCINTA SAMPAI KE SYURGA by USTAZ HASRIZAL

8. Apakah nama penuh korang?
sinar cantik??? entah..ada orang panggil saya dengan nama itu....

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
sy suka ketawa depan mak saya..sy suke menangis depan ayah saya


10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
xda sapa... sbb setiap hari saya jumpa dia...tp kat fb je la..wahahaha


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
yup...abes terhakis jari jemari ku...


12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
mekah dan seluruh dunia...


13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk atau cium??? saya pilih ATAU!! hahaha


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang..
- camne nk men mende nie...???
- dah tag jangan lupe baca dehss
- best gak..len kali tag ag dehss



15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
hp..nk call mak ayah
lappy..nk wat asement
spek..sbb sy sgt2 rabun
camera..
kunci bilik...10-31!


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
layan je semua....tamil pom layan gak kalu time2 mering

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang
sambut tahun lepas?
05/06/57..taun lepas??lupe la..kat Kuantan asenye

18. 5 orang blogger yang korang nk tag
ikut la...

Sunday, November 14, 2010

THE KILLER...

salam...
esOK paper PGT 201E..INSTRUCTIONAL TECHNOLOGY PRACTICES....

seriously baca note die...hard 2 understand and hard 2 remember.. arggghh...

usaha di akhir masa...adakah berguna? usaha lagi dan tawakal.... ='(

Friday, November 12, 2010

H.E.A.R.T



"Experience is a hard teacher because she gives the test first, the lesson afterwards"



Tuesday, November 2, 2010

H.A.M.B.A






....SALAM DAN SELAWAT BUAT NABI JUNJUNGAN.....



kita sebagai hamba memang layak untuk diuji oleh yang MAHA ESA.
sekuat mana kita belajar, bekerja dalam kehidupan sehari kita...kita mesti akan melalui jalan-jalan yang sukar pada suatu ketika. Jalan yang mengajar untuk kita berfikir lebih dari apa yang kita ada sekarang, jalan ini juga adalah salah satu check point untuk kita menilai diri kita, dan yang paling penting mungkin jalan ini yang mendekatkan kita kepadaNYA, kerana sebagai manusia, kita kadang-kadang lalai, leka dengan kejayaan, keseronokan membelengu diri... so, kita memang layak untuk diuji... sesungguhnya ALLAH ITU MAHA PENYAYANG....=)


Sunday, October 31, 2010

Banana Split!

ALHAMDULLILAH...
akhirnya banana split yg dirindui dah berjaya dikesan dan ditelan!

image from google...ala2 camni laa banana split tadi...

YAHOoooO....

So now, study week dah bermula..kekuatan, kesabaran yang senipis kulit bawang ini sememangnya menguji insan yang lemah sepertiku .. godaan INTERNET memang sUsaH untuk ditempis.. hukhukhuk.... kuatkan semangat, teruskan langkahmu wahai insan kerdil....INGATLAH akan harapan ibu ayah padamu,
diberikan kebebasan kepadamu untuk mencari ilmu,
bukan wang serta darjat mereka dambarkan...
tapi cuma kejayaanmu sayang...
INGATLAH dengan ilmu ini juga yang akan menjagamu kelak dikala engkau bersama2 teman mahupun keseorangan....

nitez..... =)

Wednesday, October 27, 2010

hari INI hari RABU..!

alhamdulillah...
pagi yang syahdu...hujan,sejuk, damai...
tapi tetibak spoil sebab air xdak kat aras 10 nie...
ujian, redha je la dehss.

petang nie test BBT211, mood stdy "hilang"
fb, blogging... so????? what should i do???
nothing....
terbaca 1 entry, motivasi part
..."kalau kamu takutkan ALLAH... stdy rajin-rajin!!"...

YA ALLAH, hambaMU sedang lalai...

Monday, October 25, 2010

PerMata Yang Dicari

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-MuJika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu


kegangguan....

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang....

sesungguhnya saya sgt merindui mak, ayah... serius terase nk balik sgt2 nie.. namun kekangan masa membuatkan peluang untuk balik itu nipis..tipis...dan berderai lah air mata nie....

rindu3... terseksa!

semalam, join HAAK untuk sambut student dari SMK Air Kuning, Perak...
nasib baik adek2 2 okey.... alhamdulillah everthings done wif smoothly...

YA ALLAH kalau namanya tidak tertulis di Luh mahfuz sbgai peneman hidup ku kelak...Engkau padamkan dia dalam hatiku....andainya dia miliku kelak.. engkau tenangkan hatiku ini... jangan engkau biarkan hambaMu yang lemah ini terlalai..leka..dan dikuasai hasutan syaitan serta godaan nafsu.... harapan ku ini hanya ku damba padaMu YA ALLAH.

4 Perkara Sebelum Tidur
Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra:
Ya Aisyah, jangan engkau tidur sebelum melakukan 4 perkara, iaitu:

1) Sebelum khatam Al- Quran
2) Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat dihari akhir
3) Sebelum para muslim meredhai kamu
4) Sebelum kau melaksanakan haji dan umrah

Bertanya Aisyah: "Ya Rasulullah... Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?
"Rasul tersenyum dan bersabda: "Jika engkau tidur, bacalah:

1) Al- Ikhlas tiga kali seakan- akan kau mengkhatamkan Al- Quran
2) Membaca selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat
3) Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu
4) Dan, perbanyakkanlah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka seakan- akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah.


Friday, October 15, 2010

apabila mood hilang

seriussss, xdak mood nk p cameron highland hari nie... all stuff still not packing, i wanna go home really2 badly la... take me home plezzz, huhuhu.... even cameron my favorite place, but i'm not happy with this... kenapakah ak jadi begini???
maybe....
1. terasa sgt2 nk balik umah...
2. barang2 untuk Home Nursing x angkat p pusat sejahtera ag...
3. kawan??
4. pgt201E punye keje x siap ag...
5. mood sgt2 nk study math
6. dislike plant,

serius td call my mum,
" ore nk p cameron esop nie...ado kajian kat sano.."
my mum diam je... bimbang la 2, hehehe....
"jaga diri baik2, jange duk galok sangat..."
"baikkkk....pah jumaat ore g, balik usm ari ahad petang...."
demi Allah saya sangat rindu my mum n my dad....
JIWA KACAU!

YA ALLAH, SEMOGA PERJALANAN ESOK DAN HARI2 DI CAMERON 2 SELAMAT, PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN HARIAN HAMBAMU YANG LEMAH INI YANG YA-ALLAH...

Sunday, October 10, 2010

berEmBun...

salam...
hahaha, disebabkan hari ni xdak training... so semalam my gang decided to buang masa2 yang terlebih ... antara members yg telibat, sy..lisa..yaya..biey..jira..and c pengarang jantung yaya.. MAT DEAN!!! hahaha... before terlambat, selamat bercoupling 4 both of u yaya n dean.. semoga bersama hingga ke syurga..

dari nazri ( isi perut+ minyak) kaki kami ke sevenE...(desert wif asekrem, biey belanjee).. melangkah ke kampus... stop kat tasik bewok..makan2,gelak-gelak smpai biawak2 kat situ diam x terkata... wahahaah, nice nite!

pah2 kami bernomad ke padang kawat pulak, hal ini terjadi sebab, kat tasik harapan a.k.a. tasik biawak 2 bahaya! ade lipan nk gigit yaya... tp ultraDEan berjaya dulu mengalahkan raksasa lipan tersebut...fireeeee, matilah lipan itu denga hanya dipijak2 oleh ultraDean,

kat padang kawad palapes, jeme tiba2 je join...oklah, nice ade kamu... dio siap bok2 ag..huhuhu... berbakat dalam wayang kulit budop nie... ehem2, jeme ngan jira??? nk ikut jejok yaya ngan dean ko? hehehe.. ak restu jee okeh!

sambung lak kami punye al-kisah kat khallel, huhuhu.... bersembang ag, sampai la dalam kol 3am, bru balik bilik... terus tido... sedar2 dah pukul 12.30pm! huhuhu.... alhamdullilah subuh x kantoii,
so dears frend.. thanks a lot for last nite okeh! lisa, yaya, biey, jira, dean dan azman.... this is USM life....


Sunday, October 3, 2010

YES num 1!

Salam... Alhamdulliah,
semua kes dah selesai...... tapi siyes, sakit satu badan... dari skull hinggalah toes, kalu kene urut pom bagus jgak nie, pe2 pom banyak hal yg diingini mahupun tidak diingini berlaku... semalam demo case untuk pembukaan hari ko-k, and today demo case untuk AI.
maybe pada awalnya saya tak rasa suka+ enjoy untuk jd 1st aider,hatta AT sekali pom.. but... bhaiyah, just do it bebeh! n now i'm done, even not achieve to top like others, but my life still go on rite? take it easily as ABCDEF... DAN perkara yg pallliiiiing buat saya sakit HATI bila sy tak larat nk tekan holder stretcher trolley, arggghh part nie GAGAL! sabar lah bhaiyah...huhuhu.. sedih giler, balik bilik terus tido.... ambek ko!

pepepom... jgn bimbang sayang, ia akan berakhir jua nanti.... luv u oll,


pic from Hui Er... thanks Hui Er

case untuk pembukaan ari ko-k... i'm happy wif this..
oppps.. sengett..


1..2..3..4..., aikk??? mane bieyyy???


1..2..3..4..5..okehh! cukup dah... wahahaha

Wednesday, September 29, 2010

APe NK Jd NGAN aK NIE...

SALAM...

hidup + hati ini x tenang.. perasaan membenci sgt2 tebal.. argghh, sy x ingin dan x pernah nk rasa begini, namun kamu yang memaksa....

"plez bhai, mungkin itu memang sifat die, ko kene terima la.. ko pom bukan perfect sangat",

"tapi ak xtaw knp ak x suke die sgt2... ade je yang ak x berkenan ngan dia.. ak try 2 accept die punye hidup, cara dn macam2 ag la... but,I'M FAIL!

"ko jelez ngan die kew?"

"jelez?? entah la.. xtaw knape.. kalu sebab jelez, why ak nk jelez ngan die?? xde apa2 yang aku nk rasa jelez ngan die..., aku taw ak punye level pada tahap mana, dan die punye level tahap mana...die kawan ak, mcm kawan2 yang len jgak.. tapi entah kenapa rasa ak pada die begini...99% ak ngan die sama2 dalam perjuangan ini..."

"so?"

" i dun noe...wahai kawan ku... maafkan ak... PLEZ SOMEBODY HELP ME..."
YA ALLAH, ENGKAU PADAM LAH RASA-RASA BENCI DAN DENDAM DALAM HATI HAMBAMU INI YANG ALLAH.. SESUNGGUHNYA AKU LAH HAMBAMU YANG HINA, LEMAH LAGI TEWAS DENGAN HAWA NAFSU SERTA GODAAN SYAITAN...
ANDAI MEMADAM RASA-RASA ITU BELUM MENCUKUPI... ENGKAU GANTIKANLAH HATI KU INI DENGAN HATI YANG BARU.. HATI YANG BERSIH....

Wednesday, September 1, 2010

tak tau nk tulis gapo...

Salam dan selawat ke atas nabi junjungan,
pagi kowt sy tulis entry nie.. huhuhu, terkejut matron call pasal elaun die... alah, x setel ag nie, huhuhu.. sorry matron, this week im sure will settle down this.. huhuhu, kalu tanya en Sandra, cnfm2 die suruh matron wat sendiri...
so.. siap2 ngan full-u sbb ari rabu kan so, kene la pakai baju 2.. ahakss... xbestt, ase seksi semacam je, adehss.. sabar bhai sabar, untuk setahun je, okeyy?

zap..zip..zapp, kira settel lah hal2 duitmuit nie, Alhamdullilah... bley bercuti dgn tenang, but lab report BBT211 blom finish ag.. huhuhu.. abaikan dulu! janji dapat raye ngan aman dismping family ku...


rezeki buka kat masjid...nice, =)



haaa.. ini die bazar ramadhan di bumi usm..
setaun ag la bru leh jumpe balik...



kak za n kak nida... ari pg round2 peneng ari 2,
thanks 4 bwk sy p jalan2 ea..
n thanks sbb sudi jd model 4 my LUV a.k.a camera
spoil mood sbb LUV mati xdak beteriii...waaa

Thursday, August 12, 2010

2 ramadhan

Salam.. malam nie adalah malam ke-2 ramadhan, alhamdulillah.. diberi kesempatan untuk berjemaah tarawikh di DUD, tp sebenarnya saya berniat untuk berbuka di masjid dan terus menunaikan sembahyang disana... namun, dalam keadaan berpakaian full-u, kurang selesai dibuatnya... so, abes class inveteb tadi (6.30pm).. terus jalan by kaki together2 wif may, ika n maymay.. hehehe, sempoi je kami td, magnitud kami adalah ke bazar ramadhan kat depan tekun nie...
seriously!!! ramai2 giler lah kat bazar tadi..huhuhu, rasa mau pitam je! sbb kurang o2, dah lah pakai full-u.. TENSEN!

pepepom.. di bazar ramadhan itu meninggalkan 1001 kenangan, yup... ini ialah cerita 1 tahun yg lepas, kejap je masa berlalu... setahun dah kami saling mengenali... dia adalah teman yg baik, (of cos len jantina ni..sbb xoyak sapo). isnin lepas sy di brainwash oleh teman ini... masalahnya adalah berkaitan dgn saem baik dio...huhu, thanks 4 be part of my life... then, tadi saya wat keje bodoh.. aduhh.. xpasal2, timbul tanda tanya utk pihak dia... "ha? it nothing.. i'm just kidding... maafkan saya.." adakah saya bergurau??? kalu skrang memang ea.. tapi kalu dulu.. mungkin tidak.....

okehh... nite, slamat bersahur dan selamat berpuasa untuk esok...
p/t::: saya potem metem HAAK, penat sgt!++ mengantuk + berat kpala... adioss..

Tuesday, August 10, 2010

RAMADHAN AL- MUBARAK..

Salam.. dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha penyayang..
Ramadhan datang ag.. seriusly saya merinduinya.. sy juga merindui keluarga.. dan juga merindui hari2 ramadhan takala di KMPH.. sy rindukan suasana kmph yg tenang.. AL-Mutaqqim, saya sangat merindui tempat itu.. entah bila saya akan kesana ag, banyak kenangan disana, disitulah ayak mata ini mengalir jikalau diuji. disitu saya belajar siapa saya, saya milik siapa...



ini diaa... 2 taun kat sni taw2.. a lots of memories
windu..rindu..windu..


=) the best place at kmPh... iman2 + bilal2 pom terbaik juga..


student's center.. dan yg tinggi 2, tgki air.. sy xpenah nek kesana, x berani ea...


huhu.. hostel saya untuk tahun ke-2.. B1, SERI PEKAN 1..
tahun pertama saya di C2,dekat je ngan surau..so sy jd baik la..rajin ke surau.. tikah dan tirah yg bnyak membimbing saya.. jasa kalian sangat saya hargai..
nek tahun 2.. duk blok jauh dr surau, so dah start poteng2 solat jemaah, subuh xsoh oyak la
meme xpenah nk pergi.. but masa nk abes pengajian kat kmph 2 saya terfikir, kalu sy
x pergi time 2.. sy dah xde peluang untuk ke sana ag, alhamdullilah.. dekat2 exam, saya
rajin kan diri ke surau.. pernah juga beberapa kali saya xnak pergi sbb penat,
bnyak keje lah, prepare untuk presentation lah, nk siapkan tutorial la.. tp tiba2 jasad saya dah berada di dlam surau AL-MUKTAQQIM, xberasa apa pom... rasa mcm terbang kesana.. besarnya kuasa ALLAH.. terima kasih YA-ALLAH.. yg best nya.. saya
ada teman kesana.. iaitu FIZA,=)


tmpat jogging kami... xjogging pom jalan je lebih.. hahaha
sambil2 usha ehem2..

buat mak dan ayah saya... saya windu kamu.. saya windu nk bersahur, makan makanan yang mak masak.... YA-ALLAH, kasihanilah kedua-dua mereka sebagaimana mereka mengasihaniku sejak ku kecil hinggalah sekarang ini.. panjangkan umur mereka..

Friday, August 6, 2010

kepenatan...

salam dan selawat buat kekasihNya..
pelbagai masalah + beban yg saya hadapi.. dengan AT nya.. keje2 post saya... terbeban rasanya, ayah saya yang masuk wad pada 03.08 yg lepas.... YA ALLAH plez take care 4 him, and plez let he knows that i really luv him.. no man in this world can replace him in my life... no matter what will happen, plez take care him 2 me... saya nak balik, tapi mak cakap.. ayah xde pe2pom.. sihat jah, sajo dc suh masuk wad sbb nk check2 jah...

Demi ALLAH, saya ase sgt penat..penat dgn segala2nya, bila kah semua ini akan berakhir YA ALLAH.. Engkau tabahkan lah hati ku dan ikhlaskan lah hati aku ini untuk menyampaikan ilmu... semoga semuanya berjalan dengan lancar.. buat exco2 dan AT2 SJAMUSM 2010/2011 saya mintak maaf bebanyak if ada terkurang dalam keje2 yg akan saya jalankan..

DAN.. ini, saya telah melukakan hati insan yang benar2 sayang pada saya.. yg benar2 care saya.. zalimkan saya sampai buatkan hamba ALLAH itu sengsara? sesungguhnya dalam hal ini, orang yang patut dipersalahkan ialah diri saya sendiri... saya masih menanti insan yg belum tentu sayang saya sebagai mana dia sayang saya... saya juga tidak pasti adakah insan yang saya nantikan itu akan terima saya seadanya.. pada saat ini, hanya padaNYA saya bergantung harapan, hanya DIA yang tahu betapa berat rasanya melukakan hati orng, saya x kesah andai hati ini dilukai, kerana saya rsa saya mampu untuk hadapinya.. tapi untuk melukakan hati orang saya sangat kesah... kalu saya mampu buat semua orang gembirakan BAGUS! namun saya hanya manusia biasa....

YA ALLAH, berdosanya saya kerana melayan hal2 ini.. hal2 yang tidak berfaedah rasanya.. tapi YA ALLAH, hambaMU ini telah melukaikan hati hambaMU itu.. maafkan aku YA ALLAH... engkau berikanlah ketenangan buat hambaMU itu.. semoga dia tabah menghadapi hari2 yang mendatang....

"Awk.. kuatkan semangat.. bukalah hati awk untuk orang lain... saya tahu ini beban yang sangat berat untuk awak.. tapi hadapi lah ea dgn hati yang terbuka... saya jauhkan diri saya dari awak untuk awak dekatkan diri awak padaNYA.. serah lah segala2nya pada dia kerana hanya DIA yang mampu memberikan kebahagian kepada awak....saya xcukup baik untuk awak.. insyaALLAH ada insan istimewa untuk awak.. dan yakinlah akan hadir dirinya dalam hidup awak..."

" buat YB, saya masih disini.... kalau awk xnak lafazkan, xpe sbb saya sedar siapa saya... maafkan segala senda gurauan... tapi izinkan saya terus menanti awak..."

Thursday, July 22, 2010

1st AT meeting...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.
Assolatuwassalam, selawat dan salam buat junjungan mulia, Muhammad saw Kekasih Istimewa.


petang, dalam kol 5.30 pm ( 22.07.2010).. bermula lah meeting pertama AT ( assistance trainer ) untuk sidang 2010/2011. emmm agak sunyi tanpa kehadiran illi ngan jijah ( efa n dean pom ckap camni jgak), hopefully i'm enough strong 2 be a AT. memang mula2 taw dapat AT nie saya mengalami tekanan tahap berdewa2.. siap msg kak yun ag.." akak sy nak drop AT bley..?" huhuhu... saya penat laaaaa, study cm cincai2 je.. urusan dunia je bergunung2.. sabar bhaiyah sabar, orang lain boleh buat, kenapa tidak kamu??? huhuhu... aku sabar lah nie, semoga aku terus sihat dan terus tabah.. jgn malas2 study maaa.. 2 sem dean list mu burn bhaiyah! remember that bebehh.

semalam ( 21.07.2010) menyibukkan diri kat booth HAAK.. huhu, agak meriah la foyer DK semalam,...



Sunday, July 18, 2010

suka yang membawa duka

salam
kata orang tua2, kalau suka lawannya duka... huhuhu. betul lah 2, sebab 2 mak x bg saya bergalok sgt... xtaw nk ckap camne, saya sendiri pom pelik.. sejak bila saya dah taw ambil or caring pasal orang len ni... tetibak saya jadi macam 2, dan sebelum ini tak pernah sama sekali.
sangat xsuka kalu terlibat dalam masalah hati dan perasaan nie, nak jaga hati orang memang susah.. kalu ada test or exam yang melibatkan perasaan orang nie.. gerenti saya fail tahap dewa ke-900..

1. maaf buat semua yang terlibat
2. maaf sbb memberi harapan yg semestinya palsu belaka
3. maaf kerana melibatkan kamu semua
4. sesungguhnya hati ini kosong,
5. aizad! ssh dah nk dapat kawan macam mu...( tetibak aizad terlibat.. hehehe)
6. start 2 be myself yg sebenarnya.. cukup lah beberapa taun jd baik sampai semua orang piki ak baik, nmpak baik.. dan mcm2 ag... ak memang pandai berlakon.. no matter!

welcome 2 my life

salam,

Akhirnya, sumsung PL101 telah hadir dalam hidup saya... dan dia juga akan menjadi teman hidup saya bermula 2 hari lepas hingga lah spnjang hayat jika hayatnye dan hayat saya panjang, hopefully panjang hayatnya di tangan saya,... no much 2 say, iluvu PL101... u complete me tayam,


my 1st snap.. hahaha, terketar2 tangan nk kuarkan duit rm....., huhuhu, gudbye DSLR,


try nitemood, xsharp kan... pe daaa, hempehh..


oll these belongs 2 lisa fazlin, termasuklah ''snek ku'' except num 2 from right,


pesta ICT saujana... thnks 2 u, bcoz dah mnghabiskan duit saya....lalalalala <3


souvenir from my along... last 1 month kowt, along ada meeting kat Itali... other stuff is Italia t-shit, thanks k... souvenir from Romania i xdpt ag...


Wednesday, July 14, 2010

bermula lah ea...

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. selawat buat kekasihNya, manusia teragung dan pemimpin yang terulung..

haaaa... lama dah membiarkan blog yang tah ape2 nie bersawang, sibuk? agak laa... semalam pom sudah bermula meeting seating ngan EXCO2 ST.JOHN AMBULANS dan HAAK. Agak tersesak juga otak sebab 1st meeting n hari interaksi kami yang clash ngan PIMPIN SISWA edu. student tahun 1 sidang 10/11.. discuss project konvo, tugas awam pesta bola jaring.. alahai.... pot pet pot pet... setelll gak.. tukar date, forward msg... aiyaaa, after that dalam kol 9.45pm gerak ke meeting HAAK ngn c lisa yg tinggi 2.. weeeeeee, sampai2 je orng dah start meeting.. huhuhu, xpsal2 kene introduce diri lak... hahahaha, pas2 kene cite sal aktiviti pada hari cuti yg berlalu ayat LKM nie pulak...biasalah 2, tapi macam biasa mesti kena mapuh ngan senior2..wahahaha, kesian saya kan2??? pas meeting mcm biasalah... HANG OUT kat nazri ngan kak ijue, kak tini n lisa c tnggi, gelak2 sampai penat tetibak abe mie sampai... discuss2... balik,( dah sgt mengantuk time nie...), singgah bilik efa jap.. pot pet pot pet kat sane meta... pah2, balik 10-31, tgk kak za dah tido.. hehehe, maaf lah akak, sy meme gini.. sibuk2, sibuk la sgt... zzzZZZzzzz

Monday, July 5, 2010

WeeeEEEee..

Salam.. dan selawat buat kekasihNya..

Adeh, lagi sehari kat umah ni.. bersemangat nak study balik.. but, when I thinks about
" derma organ 2" haihh.. luntur semangat.. hukhuk.... STOP feeeellll like that bebeh!!! buat keje kene ikhlas.. dan ikhlas itu ibarat semut hitam di atas batu berwarna hitam pada waktu malam, hanya Allah yang maha mengetahui ikhlas ke tidak hati hambaNya itu...
kegagalan semalam harus ditebus kembali... usaha yang sia2 harus diteruskan... sabar je lah.... hanya setahun je tanggungjawab tu.... if orang len boleh, buat why not u Bhaiyah!
tapi betul2 semanagt nak stady nieh! even thought i'm not register my course yett..lalalalala..
nak ambek apa ea? fenim kepala duk pikir... fenim2... YA ALLAH, semoga kerja2 dan hari kejadian pameran pendaftaran ko-k untuk pelajar baru sesi akedamik 2010/2011 ini berjalan dgn lancar, senangkan kehadiran aku disisi teman2....,

Wednesday, June 30, 2010

DOA buat KEKASIH

DOA UTK YG BERCINTA ,SAPE-SAPE YANG TENGAH BERCINTA ATAU BARU NAK BERCINTA ATAU TENGAH BERTUNANG.. AMAL-AMALKANLAH DOA NIH..

'Bingkisan Doa.' Ya Allah.... Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti.... Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran... Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .

Monday, June 28, 2010

beraKhiRnya SUKUM KE 35


USM kembali sunyi.. hukhuk, all my jiran2 pom dah balik rumah masing2, tinggal diriku yang sekeping ni kat sini ag.. hehe.. opppsss, S/U Tugas Awam n PEN S/U Tugas Awam belom balik ag.. agagagaga, mereka perlu berkerja keras ag.. wahahaha..
pepehal pom, memang berbaloi2 dan sikit pom saya rasa x rugi join SUKUM nie, everything are here! suka duka, penat, gelak, saspen, kezutan, drama, ukhwah, rusuhan ( next entry will cite about this) dan macam2 ag ada di SUKUM ke 35 nie, majlis penutup SUKUM ke 35 diadakan pada 26 Jun lalu di DEWAN TUANKU SYED PUTRA (DTSP) dengan meriah dan penuh kenangan..... stretchers, 1st aid kits, splints, air splint, ambulance,paramedic, van, ice box, ground sheet, bandage, cramp, stadium, olahraga, tenis,hoki, bola sepak, futsal, Bertam, Safira, Sgai Ara, sepak takraw, tugas awam.... luv n missing them damm much!!!
for coming SUKUM 36th will takeover by UTeM...waaaaaa, bagilah USM ag.. hehehe, ngada2!
salam,
apabila jawatan menjadi faktor.. kawan sendiri pom tersingkir,
bukan jeless.. cuma terkilan.. whatever la, hopefully teruskan lah macam 2, jangan ada benci!

Wednesday, June 23, 2010

DeriTa MerinDU...

Dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi Maha Penyayang, Tuhan yang memiliki seluruh alam...

Sesungguhnya.. saya amat merindu ibu.. dan ayah yg terchentaa... mauu balik umah.... hukhuk, selamat hari bapa buat ayah ku tersayang... maafkan diriku ini..

tiada kasih yang dapat menggantikan kasihmu...

Tuesday, June 22, 2010

kecewa



I starting to hate everything.. dun know why.. but its really hurting me... everythingg ='(
YA ALLAH .. andai ujian ini adalah untuk mendekatkan diriku yang hina ini kapadaMU.. aku terima, ampunilah hambaMU ini.. redhakan hati ini... andai kata hati ini terlalu teruk, terlalu hitam dengan dosa-dosa, engkau gantikan lah hati ku ini dengan hati yang baru.... hanya padaMU aku berserah..... kadang kala apabila amarah itu gagal dikawal, aku mula hilang pertimbangan.. aku terlalu lemah, teramat lemah...mereka yang tidak bersalah tetapi aku yang salahkan mereka, mereka sangat sempurna..cuma aku ini yang hina, ampunilah aku..